Mål & Vision

Målet med kenneln är att få en bra grund och generera tåliga och stabila arbetsdjur.

Historia och bakgrund

Jag som driver kenneln heter Caroline Karlsson och är född 1989. Jag bor för närvarande i Hjälmaryd 1. En liten gård som köptes av min pappa till Södra Vadet Torskinge, gården som jag är född och uppvuxen på. Gården ligger cirka 10 km från Forsheda och har nära till härlig och omväxlande natur och nära till sjöar. Södra Vadet är just nu under ett generationsskifte med målet att jag och mina 2 yngre bröder ska ta över gården helt inom loppet av ett par år och fortsätta att utveckla och modernisera gården.
Ett stort intresse för djur har jag alltid haft men intresset för hund blev starkare efter att ha gått Stora Segerstad Naturbruksgymnasium med inriktning Hund i 3 år. Jag utvecklades som hundförare och kom igång med det praktiska arbetet med mina hundar.
Till vardags jobbar jag på en mjölkgård som har ungefär 120 kor plus kalvar. Resterande tid spenderar jag hemma på gården. Som har en hel del varierat jobb att komma med. På gården finns det flertalet olika djur. Vi har amkor, tjurar, hästar, åsna, grisar, får, höns och kaniner. Katter bor här också förstås men de sköter sig själva för det mesta, inte direkt lättdresserade.

På gården finns det både nöt och fårgrupper att valla på. Vilket brukar uppskattas då det ofta ordnas valldagar för de som är intresserade. Allt från gröngölingar till mer rutinerade hundförare. Tränas det inte vallning på dessa träffas så är det troligen för att det tränas lydnad eller att vi samlas och går långrundor. På sommaren blir det även en simtur eller två, förare som hundar.

Mina Border Collies använder jag i mitt arbete hemma på gården, dom gör det mesta, så som håller undan djur vid fodring och när det ska strös. Betesflyttning och rymmare är en stor del av arbetet på våren och sommaren. Labradorerna har jag inriktat på jakt, både eftersök, drev och apportering. Jag har själv jaktexamen men eftersom jag inte jagar så mycket står min bror för mycket utav det jobbet för hundarna. 

Kennelns första valpkullen föddes 2012 och det va i och med denna kull som Kennel Amazing Work föddes. Har ni något ni undrar över, tveka inte att kontakta mig på mail amazingwork@hotmail.com eller telefon 0730 66 49 85.