Z-kullen

Lovemix Electric Zebra - Kozagans Zkoy

REGV1251/2010 Kozakans Zkoy. Zkoy tände till väldigt tidigt. Han har alltid velat vara till lags fast när hans djurkänsla säger att han kommer bli av med djuren finns det ingen lydnad alls. han älskar att träna, att lära sig nya saker är något av det bästa han vet. Personligen tycker jag att Zkoy utnyttjar sitt "eye" precis när han behöver det och kroppsvallningen likaså. i jobbet använder jag gärna honom när vi sorterar djur. Dels för att han är lugnet själv och när det behövs så jobbar han hårt men snällt med känsla.  Även för att han är duktig på att hålla isär två flockar och kan jobba på vilken flock jag än säger för att sen vända sig om och passa nästa. Han är den enda hund jag haft som kan gå fram och slicka en ko på hasen så hon går medan en annan nyper han direkt, jag inbillar mig att det är pga av djurkänsla men jag kan ju ha fel, Han kanske tycker bättre om vissa kor. Zkos största plus är att han har relativt enkelt att flytta djur och hans största minus är att han har svårt att jobba tillsammans med flera hundar. Som sällskap är Zkoy underbar, mycket mentalt stabil. Han är väldigt charmig och lekfull, går ihop med de flesta hundar. Zkoy är en rolig och tillgiven filur. //Annica


Zkoy har HD grad B och är ögonlyst ua. Han är efter REGV1186/2004 Lammis Rally Räzer och REGV1672/2006 Kozagans Bizz. Zkoy ägs av Annica Liljegren.

REGV1456/2011 Lovemix Electric Zebra. Zebra är en tuff liten arbetsglad tjej. Läs gärna mer om henne under; Hundar; Övriga flocken

Avkommorna

Kullen resulterade i 6 valpar, alla svartvita. Kullen är mycket varierad, med allt från rent arbetande hundar till högpresterande tävlingshundar.

Amazing Work Zajt "Zkip" är en av de hanar som har många titlar (6 stycken!) och bedrifter under bältet. Han ägs av Elina Ehn i Avesta och är dessutom pappa till en kull valpar i Kennel Greis (2018). Röntgen visar på a-höfter, ua armbågar och ögonlyst ua. Zkips titlar; AGHD I, AGHD II, GK VALLH PR, LPI & LPII, SE AG(HOPP)CH, SE AGCH. Zkip kvalade till lag-SM i agility 2017, klar för SM 2018 både lag och individuell.

Amazing Work Zärla "Rejsa" ägs av Anna-Lena Jonsson i Gästrike-Hammarby och är en tik med STOR tävlingsvana. Även här finns 10 titlar och flertalet stora bedrifter. Rejsa har a-höfter och ua-armbågar. Titlarna är;  LD 2, LP 2, RLD N-F-A och SE RALLY CH, SEVCH, SELCH, SPH 1 och 2. Rejsa har även godkänt Doftprov, samt att hon 2018 deltog i SM rallylydnad.

Amazing Work Zajt ägs av Jennifer Stål i Vaxholm. Han har a-höfter och ua-armbågar.

Amazing Work Zota "Meja" ägs av Elin Brönberg och Micke i Arboga och jobbar dagligen på en mjölkgård.

Amazing Work Zingo "Zwea" gick ut som foderhund till Helen Dalebro i Hånger. Med sina a-höfter och ua-armbågar skulle hon kunnat vara lämpad för avel men då vallningsarbetet aldrig kom igång hann Zwea inte bli godkänd på får i tid för att få en valpkull innan 5 års ålder och innan kontrakter löpt ut.

Amazing Work Zola ägs av Sandra Eriksson i Vikbolandet och har även hon a-höfter och ua armbågar. Ekipaget jobbar dagligen på mjölkgård.